Veredeld sleutelbeheer, een nieuwe tendens

Bezorgers van internetaankopen staan, als het aan ASSA ABLOY ligt, binnenkort niet meer aan de gesloten deur. Volgens Piet Van den Bossche van ASSA ABLOY opent de koper van het artikel met zijn smartphone op afstand de deur van zijn woning of kantoor en de bezorger zet het pakje binnen. Veilig? “Natuurlijk!,” klinkt het stellig.

Het bespaart ergernis (bestelling is er niet of ligt elders bij buren of verdeelpost) en het spaart het milieu door het terugdringen van onnodige vervoersbewegingen. De innovatieve en onbekabelde toegangscontrole laat zich eenvoudig en snel installeren op deuren en poorten. “Veredeld sleutelbeheer, een nieuwe tendens,“ omschrijft Van den Bossche de techniek.

Vooruit denken
“Wij richten ons op toegangscontrole (vergrendeling en ontgrendeling) en beveiliging over de volle breedte van het spectrum en denken daarbij vele stappen vooruit. “De bezorger van het pakje komt door de beveiliging van de woning niet verder dan een stap in de woning. Camera’s signaleren de dienstverlening. De deur wordt dichtgetrokken en de koper kan bij thuiskomst genieten van zijn aankoop.” ASSA ABLOY is over de toepassing al in gesprek met verdelers zoals bpost en PostNL en partijen zoals Amazone en Google.

B2C en B2B
Niet alleen particulieren profiteren van de innovaties van ASSA ABLOY. Ook in onder meer rusthuizen en ziekenhuizen bewijzen de toepassingen van het bedrijf dagelijks hun voordelen. “Het fenomeen ‘open instelling’ groeit. Maar daaraan kleven beperkingen. Met een druppel of kaart gaan deuren open, die voor de persoon in kwestie open mogen gaan. Het vraagt geen grote investering aangezien de techniek zonder kabels wordt geïnstalleerd. Dus niet schroeven en boren. We maken gebruik van elektrische cilinders die ook op afstand bediend kunnen worden.” Van den Bossche geeft aan dat het installeren van slimme sloten/cilinders zowel in de B2C- als in de B2B-markt groeiende is. “Een deur voor een particulier of zestig deuren in een gebouw, het maakt niet uit.” Ook het type deur is geen obstakel. “Onze toepassingen zijn geschikt voor Europese en Amerikaanse deuren, waar het sleutelgat boven de deurkruk zit.”

ASSA ABLOY is met een marktaandeel van 17 procent een van de grotere spelers in de slotenbusiness in Europa. Het bedrijf is in België gevestigd in Wemmel en Nieuwpoort.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ASSA ABLOYMeer informatie