Specialist in fireproofing

Fireproofing staat centraal in de dienstverlening van Fire Protection Services bvba (FPS). Het bedrijf plaatst brandwerende installaties om te vermijden dat brand zich verspreidt door een gebouw. Ook levert FPS hoogwaardige producten en voorziet in wettelijke attesten. Dat allemaal met een team dat is gespeend met veel technische kennis. Installatie360.be legt Maxim de Moor van FPS enkele vragen voor.

Wat kan FPS in de markt betekenen op het gebied van (passieve) brandbeveiliging?
“Doordat wij klein zijn kunnen wij zeer snel handelen alsook kunnen wij altijd beroep doen op personeel van EIB (ons moederbedrijf) die hiervoor ook is opgeleid. Wij zorgen voor opleidingen zodat onze werknemers altijd up-to-date zijn als het gaat over de jongste ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid en brandwerendheid.”

Welk werkgebied heeft FPS?
“FPS zit zowel in de bouw als in industrie/petrochemie.”

Hoeveel mensen werken er bij FPS?
“Momenteel werken er twee mensen bij FPS. Die zijn vakkundig, kunnen snel schakelen en staan garant voor een persoonlijke aanpak en kunnen een gebouw volledig brandwerend maken.”

Hoe lang leveren jullie al diensten op het gebied van brandbeveiliging?
“FPS is begonnen als aparte firma in 2016. Ons moederbedrijf is EIB Insulation Contracting en dat bestaat al geruime tijd. Hier is dan ook FPS uit ontstaan omdat we zagen dat Fireproofing toch een specifieke dienstverlening is, een die op zijn beurt weer aparte kennis vereist.”

Is FPS zowel adviserend als uitvoerend?
“Wij zijn voornamelijk uitvoerend maar wij geven ook advies. Vanzelfsprekend gaat een goed advies vooraf aan de uitvoering.”

Hoe breed is uw productaanbod?
“Ons productaanbod is voornamelijk gericht op brandwerende doorvoeren. We kunnen elk aspect van een gebouw tegen brand beschermen.”

Wat omvat de dienstverlening?
“Uiteraard het volledig brandwereld maken van een gebouw. We laten niets aan het toeval over met het installeren van brandwerende doorvoeringen en compartimenteringen. Daarmee vermijden we dat brand overslaat van de ene ruimte naar de andere. We voorzien bedrijfsgebouwen van onder meer brandwerende afdichtingen, roosters, deuren en omkastingen.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar FPSMeer informatie