Meer omzet tegen 35% lagere kosten

De concurrentie is fel en de marges zijn relatief laag in de markt voor zonnepanelen. Komt nog bij dat de prijzen van zonnepanelen en aanverwante producten jaar na jaar dalen. Wil je in deze markt nog een goede boterham verdienen, zal je heel efficiënt moeten gaan werken. De 2Solar softwareoplossing voor het vermarkten van duurzame producten helpt installateurs aan meer omzet tegen tot wel 35%(!) lagere kosten.

De 2Solar-software ondersteunt het proces vanaf het prille begin, het eerste contact met een potentiële klant, tot aan het monitoren van een operationeel zonnesysteem, begint Erik Jan van de Worp van 2Solar. “Op basis van luchtfoto’s kan een installateur van op afstand een eerste globale inschatting maken van het aantal panelen die op het dak passen en de kosten. Via de planningsmodule in de software kan er een afspraak worden gemaakt om een schouwing op locatie te kunnen plannen. Eenmaal ter plaatse kunnen via onze app op een tablet of smartphone de gegevens worden vervolledigd. Deze zijn dan direct zichtbaar voor de backoffice om de offerte naar de klant te maken, waarbij we rekening houden met de impact van de schaduwwerking. We kunnen dus de exacte opbrengst van het systeem berekenen. Het versturen van de offerte naar de klant gaat ook via de software. De klant kan deze eventueel digitaal ondertekenen en retourneren.”

Modules
2Solar genereert ook volledig geautomatiseerd een materialenlijst bij de offerte, evenals een schakeltekening, vervolgt Van de Worp. “We hebben een koppeling met databases van alle gangbare zonnepanelen, onderconstructies en gerelateerde producten. Alle componenten die nodig zijn om de plaatsing te kunnen doen, worden automatisch geselecteerd. Via een planningsmodule wordt een afspraak voor montage gepland. Als de plaatsing door derden gebeurt, kun je ook deze partijen toegang geven tot de module, evenals toegang tot de werkdocumenten, schouwingsformulieren en opleverrapporten. De inplanning van de keuringsinstantie voor de inbedrijfstelling gaat ook via onze software. Op moment dat het zonnesysteem draait, kunnen we de data inlezen en bij eventuele storingen of defecten automatisch een melding geven. Deze werkwijze, waarbij een groot aantal administratieve handelingen geautomatiseerd verlopen, bespaard de installateur zeer veel tijd. Dus geld. Besparingen tot wel 35% zijn eerder regel dan uitzondering.”

2Solar is leverbaar in drie talen; Nederlands-, Frans- of Engelstalig. De software kan tegen een vast bedrag per offerte of op licentiebasis gebruikt worden. Voor specifieke wensen, wordt het basispakket volledig op maat aangepast. De software is van origine ontwikkeld om zonnepanelen en daaraan gerelateerde producten te vermarkten. Maar het bedrijf achter de software – Seed2Lead –heeft inmiddels een vergelijkbare softwareoplossing gelanceerd voor zonneboilers, warmtepompen en laadpalen. Nog voor de zomer is ook de software voor LED-verlichting live, verklapt Van de Worp.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar 2SolarMeer informatie