Een unieke manier van gasflessen kopen

Antargaz biedt sinds begin dit jaar een nieuwe manier van gasflessen kopen, omruilen en inleveren aan in België: de gasflessenautomaat. Deze unieke oplossing is 24/7 beschikbaar en gevuld met onze populairste gasflessen voor vrijetijdsgebruik. 

In de gasflessenautomaat zitten gasflessen gevuld met propaan en butaan. Via een aanraakscherm kan een klant snel en gemakkelijk aanduiden of hij een fles wil kopen, omruilen of inleveren. Bij het kopen is de waarborg voor de fles inbegrepen. Bij het omruilen betaalt de klant enkel voor het gas, omdat er reeds een waarborg betaald werd. Net hetzelfde als bij een flessenverdeler.

Waarborgsysteem
Met het nieuwe distributiesysteem van de gasflessenautomaat kan een klant het hele jaar door, op elk uur van de dag, een gasfles kopen. “We hebben via onze zusterbedrijven in Frankrijk, Scandinavië en Oost-Europa al jaren aan ervaring met dergelijke gasflessenautomaten opgebouwd,” laat Antargaz weten. “De service en de veiligheid van de klant wordt daarbij gegarandeerd. Bij aankoop van een gasfles in de automaat ontvangt de klant een digitaal ticket via de e-mail. Dat ticket geldt als aankoop- en waarborgbewijs. Het vervangt daarmee de waarborgkaart bij een flessenverdeler. Om de waarborg terug te krijgen bij het inleveren van de fles dient de klant dat digitaal ticket dan terug te sturen via e-mail. Na ontvangst van het waarborgbewijs, wordt de waarborg binnen de 30 dagen teruggestort. Het waarborgsysteem betekent dat een klant enkel de inhoud van de fles koopt. De gasfles zelf blijft eigendom van Antargaz. Daarvoor betaalt de klant een waarborg op de fles. Ook de Nederlandse of Luxemburgse Antargaz-flessen met de vermelding Shell of Shell Gas (LPG) blijven onze eigendom. Daarom nemen we ook het noodzakelijke onderhoud en de periodieke controles en keuringen van die flessen voor rekening. Zo kan je als klant altijd zeker zijn dat de Antargaz gasflessen conform de hoogste veiligheidsnormen zijn.”

De eerste gasflessenautomaat is geplaatst in het West-Vlaamse Moerkerke. In de loop van dit jaar wordt het netwerk van gasflessenautomaten verder uitgebreid op verschillende locaties binnen de Benelux, waaronder Kuringen en Bredene.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar AntargazMeer informatie