Bouwboost: op één dag 300 professionelen opgeleid

Bouwunie organiseerde op 23 januari laatstleden in samenwerking met VDAB en Constructiv voor het eerst een opleidingsdag voor bouwprofessionals. In het VDAB-opleidingscentrum van Wondelgem werden meer dan driehonderd werkgevers, werknemers en zelfstandigen uit de bouwsector opgeleid. De aanwezigen konden zelf hun dag samenstellen en hadden daarbij keuze uit meer dan 25 verschillende opleidingsmodules zoals stellingbouw, lassen, het correct storten van beton, ventilatie en houtskeletbouw.

Wannes Staelens, organisator en bewegingscoördinator bij Bouwunie, verklaart het succes door de diversiteit van het aanbod en de mogelijkheid om met modules van een halve dag te werken. “Door alle opleidingen op één dag te bundelen geven we iedereen de kans om zelf zijn ideale dag in te vullen. Zo kan een werkgever verschillende werknemers op dezelfde dag laten bijscholen en kunnen ze elk hun eigen specifieke opleiding kiezen. Bovendien zijn het gros van de opleidingen zeer praktijkgericht, waardoor er veel interactie ontstaat met de andere deelnemers.”

Ook gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Jean-Pierre Waeytens blikt tevreden terug. “Dit bewijst dat opleidingen in de bouw zeer succesvol kunnen zijn mits ze aantrekkelijk en kwaliteitsvol worden gebracht. Het is een beproefd concept, Bouwunie Limburg organiseert al enkele jaren met succes de opleidingsdag ‘Puur Prof’.  Bouwboost krijgt in elk geval zeker een vervolg.”